Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storke på besøg i Gundsølille

Næppe forår endnu - alligevel er Ida og Emil tilbage på reden

 

 Lagt på Storkene.dk den 21. januar 2009

 
Tirsdag den 20. januar fik Gundsølille fint besøg. Storkeparret Ida og Emil, der som bekendt nægter at flyve sydpå med de andre trækfugle, men holder deres vinterferie bare få kilometer fra deres sommerresidens, benyttede det gode forårsagtige solskinsvejr til en lille udflugt.

 

Storkeparret har ellers Ikke vist sig på gartneriet i Gundsølille siden september i fjor, hvor der i oktober blev opsat en flot galvaniseret storkerede på skorstenen hvor parret har ynglet siden foråret 2007.

 

”Vi har hele tiden været meget spændte på om Ida og Emil ville acceptere den autoriserede storkerede vi med møje og besvær har monteret på toppen af skorstenen. Storkene har jo tidligere vist sig at gå helt deres egne veje, når det drejer sig om valg af redested” siger formand for Storkene.dk Jess Frederiksen.

 

Men heldigvis var gensynsglæden med skorstenen så stor, at storkene blev på reden i hele to timer, hvor de pudsede deres fjer og rettede på storkeredens grene, mens de nød vintersolen. Heldigvis var gartneriejer Ole Andersen hurtigt ude med kameraet og fik taget et billede af storkene.
 
Idyl på toppen af den nye storkerede i Gundsølille
(Foto: Ole Andersen)

 

Og Jess Frederiksen ser det som et positivt tegn at storkene har besøgt reden;

”Det er helt sikkert den milde vinter og solskinnet, der har lokket storkeparret på en strejftur de få kilometer østpå til Gundsølille. Og det at de blev der i flere timer, viser, at storkene har accepteret den menneskeskabte rede og om 1 ½ måned formodentlig igen indtager deres sommerbolig for at indlede endnu en ynglesæson”.

 

Sidste ynglesæson var ingen dans på roser for storkeparret, som måtte gå så grueligt meget igennem. Resultatet blev da også, at ingen storkeunger blev udruget i hverken denne rede, eller andre reder i Danmark for den sags skyld.

 

Ida og Emil kan nu i ro og mag gå en ynglesæson i møde uden at skulle tænke på igen at bygge en rede op fra bunden af. De kan helt og holdent koncentrere sig om det rent fertile og sikre, at Danmark igen får storkeunger på vingerne.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex