Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storke på besøg i Gundsølille

Næppe forår endnu - alligevel er Ida og Emil tilbage på reden

 

 Lagt på Storkene.dk den 21. januar 2009

 
Tirsdag den 20. januar fik Gundsølille fint besøg. Storkeparret Ida og Emil, der som bekendt nægter at flyve sydpå med de andre trækfugle, men holder deres vinterferie bare få kilometer fra deres sommerresidens, benyttede det gode forårsagtige solskinsvejr til en lille udflugt.

 

Storkeparret har ellers Ikke vist sig på gartneriet i Gundsølille siden september i fjor, hvor der i oktober blev opsat en flot galvaniseret storkerede på skorstenen hvor parret har ynglet siden foråret 2007.

 

”Vi har hele tiden været meget spændte på om Ida og Emil ville acceptere den autoriserede storkerede vi med møje og besvær har monteret på toppen af skorstenen. Storkene har jo tidligere vist sig at gå helt deres egne veje, når det drejer sig om valg af redested” siger formand for Storkene.dk Jess Frederiksen.

 

Men heldigvis var gensynsglæden med skorstenen så stor, at storkene blev på reden i hele to timer, hvor de pudsede deres fjer og rettede på storkeredens grene, mens de nød vintersolen. Heldigvis var gartneriejer Ole Andersen hurtigt ude med kameraet og fik taget et billede af storkene.
 
Idyl på toppen af den nye storkerede i Gundsølille
(Foto: Ole Andersen)

 

Og Jess Frederiksen ser det som et positivt tegn at storkene har besøgt reden;

”Det er helt sikkert den milde vinter og solskinnet, der har lokket storkeparret på en strejftur de få kilometer østpå til Gundsølille. Og det at de blev der i flere timer, viser, at storkene har accepteret den menneskeskabte rede og om 1 ½ måned formodentlig igen indtager deres sommerbolig for at indlede endnu en ynglesæson”.

 

Sidste ynglesæson var ingen dans på roser for storkeparret, som måtte gå så grueligt meget igennem. Resultatet blev da også, at ingen storkeunger blev udruget i hverken denne rede, eller andre reder i Danmark for den sags skyld.

 

Ida og Emil kan nu i ro og mag gå en ynglesæson i møde uden at skulle tænke på igen at bygge en rede op fra bunden af. De kan helt og holdent koncentrere sig om det rent fertile og sikre, at Danmark igen får storkeunger på vingerne.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex